7 patarimai, kaip išmokti anglų kalbos

Aug 07, 2019

Daugelis metų pradžioje sau išsikelia tikslą per metus išmokti ar patobulinti anglų kalbą. Atrodo, sausio pradžioje tam užtenka ir energijos, ir ryžto. Tačiau net neįpusėjus vasariui daugeliui pritrūksta valios ir su užsidegimu išsikeltas tikslas yra pamirštamas. Tuomet jaučiamas kartėlis ir nepasitenkinimas savimi. Kad tai neįvyktų, duosime keletą patarimų.

 

1. Išsikelkite realų bei aiškų tikslą

„Noriu išmokti kalbėti angliškai" nėra itin konkretus tikslas. Nuspręskite, ką jums reiškia mokėti kalbėti angliškai. Pagal dabartines savo anglų kalbos žinias įvertinkite, kiek galėtumėte pasiekti per metus. Nereikia išsikelti itin aukštos kartelės, tačiau negalima jos nuleisti ir per žemai. Kaip įvardintumėte savo tikslą?

 

2. Suplanuokite mokymąsi

Sakykime, jog jūsų tikslas šiais metais yra: „Kalbėti laisviau, vartoti platesnį žodyną, nebebijoti angliškai kalbėti telefonu bei išmokti būtuosius laikus.“ Apgalvokite, kaip tai darysite savaitės, mėnesio bei metų eigoje. Pasirinkite mokymosi būdą bei susiraskite tinkamą medžiagą.

Daugelis mokinių galvoja, kad yra nepajėgūs sudaryti mokymosi sistemos, bet būtent jūs jaučiate geriausiai, ko jums reikia! Nesvarbu, ar ieškote informacijos internete, samdote mokytoją ar einate į koledžą – išmoksite daug greičiau, jei būsite aiškiai sau įvardinę, ką norite išmokti.

 

3. Gerai praleiskite laiką

Žmonės dažniausiai nustoja mokytis ne dėl to, kad jiems per sunku, o
todėl, kad jiems nuobodu. Nesvarbu, ar jums 18 ar 68 metai, anglų kalbos mokymasis jums turi ir gali būti malonus. Gerai pagalvokite, ką galėtumėte padaryti, kad tai būtų ne prievolė, o gerai praleista valanda. Galbūt jūs nuspręsite mokytis parke, valgydami skanėstus, jaukiai leidžiant vakarą su jums artimu žmogumi arba klausydamiesi mylimos muzikos.

 

4. Įsivaizduokite

Įsivaizduok, kaip jausitės, kai pasieksite savo tikslą gruodžio mėnesį. Kaip tai atsispindės jūsų kasdieniame gyvenime? Aiškiai įsivaizduokite ir aprašykite save, įgyvendinusį savo siekį. Tai itin paspartins jūsų progresą mokantis anglų kalbos. Kodėl? Iš dalies sukursite prisiminimą ateityje ir jūsų siektina būsena jau bus pažįstama ir būtent todėl lengviau pasiekiama.

 

5. Kreipkitės pagalbos.

Tikėtina, kad jums prireiks pagalbos. Kur jos kreipsitės? Galbūt tai bus jūsų artimieji, privatus mokytojas, tam tikros interneto svetainės ar valstybinis koledžas? Pasidarykite jų sąrašą.

 

6. Įvertinkite savo pažangą

Pasistenkite kiekvienos savaitės pabaigoje prisėsti ir įvertinti savo pažangą. Itin svarbu pastebėti net ir mažiausius savo pasiekimus (pavyzdžiui, kad išmokote 15 naujų išsireiškimų), nes tai jums suteiks azarto mokytis.


7. Apdovanokite save

Itin svarbu nuspręsti, kaip save apdovanosite pasiekę tikslą ne tik gruodžio mėnesį, bet ir kasdien už mažesnius pasiekimus. Tai jums suteiks motyvacijos mokytis.

Daugelis galvoja, kad mokymosi sėkmę nulemia tik žinios ir valandų skaičius, praleistas prie knygų. Tačiau Anglų Kalbos Klubo praktika rodo, kad mūsų psichologija ir tai, kaip mes mokomės, sudaro bent 40% sėkmės.

PRISIJUNKITE PRIE ANGLŲ KALBOS KLUBO

Čia kas mėnesį pateikiamos naujos, įdomios ir netradiciškos anglų kalbos pamokos, o būdami mėnesinės narystės nariais taip pat galėsite dalyvauti Klubo narių diskusijose ir gauti dar daugiau naudos!

Įsigykite mėnesinę narystę ir mokėkite £9.95 per mėnesį paspaudę čia.

Norite sutaupyti? Įsigykite metinę narystę ir mokėkite už mėnesį tik £6.95 paspaudę čia.