Kodėl dar nemoki netaisyklingųjų anglų kalbos veiksmažodžių?

Sep 19, 2019

Daugybos lentelė

Ko gero, visi žinome, kas tie netaisyklingi anglų kalbos veiksmažodžiai (go / went / gone). Jų yra keli šimtai ir jie vartojami naudojant daugelį anglų kalbos laikų, tačiau pradžioje užtenka išmokti 100 pagrindinių žodžių.

Anglų Kalbos Klubo Online sukaupta patirtis rodo, kad beveik 50% žmonių, atėjusių į klubą mokytis anglų kalbos, nemoka šių veiksmažodžių, dar 40% naujų mokinių moka tik dalį žodžių (apie 30 – 40 netaisyklingųjų veiksmažodžių) ir tik apie 10% žmonių žino didelę dalį šių žodžių.

Spėkit, kas daro sparčiausią pažangą? Be abejo, tie 10% atėjusių žmonių. Netaisyklingieji veiksmažodžiai yra kaip daugybos lentelė matematikoje - visi žinome, kad toli nežengsi, jei neišmoksi dauginti ir dalinti. Nors dažnai mokiniai, kurie prisijungia prie Anglų kalbos klubo, jau turi tam tikrą žinių bagažą, tačiau ne vienas jų pasiskundžia, kad niekaip neprisėda „normaliai išmokti tos lentelės“.

 

Kas pasikeis, kai ją išmoksiu?

Visų pirma, bus ne tik lengviau perprasti laikus, išreikšti save, bet taip pat galėsite lengviau suprasti kitus. Savo mokiniams visuomet pateikiu šimtą netaisyklingų veiksmažodžių, kurie yra itin vartotini ir mokiniui padės praplėsti kasdienį žodyną.

Pastebiu, kad daugelis atideda šią užduotį ir galvoja, jog anglų kalboje yra svarbesnių dalykų. Jie klysta, nes tai yra viena iš svarbiausių anglų kalbos dalių.


5 būdai išmokti 100 netaisyklingų veiksmažodžių

1. Kortelės

Nusipirkite pluoštą nedidelių kortelių. Ant vienos kortelės pusės užrašykite lietuvišką vertimą (pvz. plaukti), o kitoje pusėje tris šio žodžio formas anglų kalba (swim / swam / swum). Turėkite šias korteles su savimi traukinyje, prie kavos puodelio ar per pertrauką darbe. Skirkite po tris minutes kelis kart per dieną.

 

2. „Iškalkite"

Yra žmonių, kuriems tinka įprastas mokymosi metodas – „iškalti“. Kai kurių žmonių atmintis tiesiog taip veikia. Tokiu atveju atsisėskite prie žodžių sąrašo ir nepakilkite nuo stalo, kol neišmoksite bent 20-ies.

 

3. Sudarykite sakinius

Kurkite sakinius su netaisyklingais veiksmažodžiais. Šie sakiniai turėtų būti praktiški vartojami. Jūsų tikslas – kitą dieną juos pavartoti darbe, parduotuvėje ar kitur.

 

4. Mokykitės žodžius grupėmis

Sugrupuokite veiksmažodžius pagal jums patinkančią kategorija (alfabetą, prasmę ir pan.). Mokykitės po vieną jų grupę.

 

5. Mokykitės su draugu

Susitarkite su draugu, kad per mėnesį išmoksite 100 netaisyklingų veiksmažodžių. Kas savaitę išmokite po 25 žodžius ir susitikę išgerti kavos patikrinkite vienas kitą. Taip pat bandykite kalbėtis naudojant naujus žodžius.

 

PRISIJUNKITE PRIE ANGLŲ KALBOS KLUBO

Čia kas mėnesį pateikiamos naujos, įdomios ir netradiciškos anglų kalbos pamokos, o būdami mėnesinės narystės nariais taip pat galėsite dalyvauti Klubo narių diskusijose ir gauti dar daugiau naudos!

Įsigykite mėnesinę narystę ir mokėkite £9.95 per mėnesį paspaudę čia.

Norite sutaupyti? Įsigykite metinę narystę ir mokėkite už mėnesį tik £6.95 paspaudę čia.